text.skipToContent text.skipToNavigation
HU
Choose your Language

Pneumatikus henger

Bejegyzések / oldal
3 / 3 bejegyzés
  • Bejegyzések / oldal
    3 / 3 bejegyzés

    Más vásárlók is vásároltak

    Pneumatikus hengerek a norelemtől



    A norelem pneumatikus hengerei sűrített levegőt használnak az az egyenes vonalú mozgáshoz. A pneumatikus hengereket sűrített levegős hengereknek is nevezik. A pneumatikus hengerek szűrt, szárított levegővel, olajjal vagy anélkül üzemeltethetők. Alkalmasak -20 °C és +80 °C közötti hőmérséklet-tartományban.



    Robusztus kialakításuknak köszönhetően a sűrített levegős hengereket számos alkalmazásra használják a legkülönbözőbb területeken. A pneumatikus hengereket például fröccsöntő szerszámokban, szállítás-, hajtás- vagy kezeléstechnikában használják.



    A pneumatikus hengerek felépítése és működése



    A norelem pneumatikus hengereinek teljes kínálatában a hengercsövekhez alumínium és rozsdamentes acél, a végsapkákhoz alumínium vagy alumínium présöntvény, a dugattyúrúdhoz rozsdamentes acél és nemesített acél, a dugattyúhoz és a dugattyúrúd tömítéséhez pedig poliuretán vagy akrilnitril-butadién-kaucsuk anyagokat használnak. A hengerdugattyúk sárgarézből, a dugattyúvezető persely szinterbronzból készülnek.



    A hengercsövek eloxált vagy csupasz, a végsapkák csupasz, festett vagy eloxált, a dugattyúrúd pedig csupasz vagy keménykrómozott (modelltől függően).



    A pneumatikus hengerek/sűrített levegős hengerek kivitelei



    A norelem webáruházban a pneumatikus hengerek/sűrített levegős hengerek három különböző változatban kaphatók, mint pl. pneumatikus szabványos hengerek, pneumatikus kompakt hengerek, valamint pneumatikus körprofilú hengerek.



    Pneumatikus szabványos hengerek DIN ISO 15552



    A DIN ISO 15552 szabvány szerinti könnyűszerkezetes szabványos henger 32-80 mm dugattyú átmérővel és 25-250 mm lökethosszal kapható. A felépítésre optimalizált kialakításnak köszönhetően ennek a szabványos hengernek a gyártása során az anyag 20 százaléka megtakarítható. A hengercső eloxált alumíniumból, a dugattyúrúd keménykrómozott nemesített acélból készült. A külső menetes dugattyúrúd állítható pneumatikus csillapítással rendelkezik, és helyzetérzékeléssel bővíthető.



    Pneumatikus kompakt hengerek DIN ISO 21287 kettős működésű mágnesdugattyúval



    A norelem DIN ISO 21287 szerinti kompakt hengere belső vagy külső menettel is szállítható, és 20-40 mm-es dugattyúátmérővel és 10-50 mm-es lökethosszal kapható. A DIN ISO 21287 szabvány szerinti kompakt hengerek mindkét oldalán rugalmas párnázással vannak ellátva, és a közelítéskapcsolók helyzetérzékelésével bővíthetők. A hengercső eloxált alumíniumból, a dugattyúrúd pedig rozsdamentes acélból készült. A kompakt henger különösen alkalmas szűk beépítési helyeken való használatra. A pneumatikus henger nyomásra gyorsan reagál.



    Pneumatikus körprofilú hengerek DIN ISO 6432



    A pneumatikus kompakt hengerhez hasonlóan a norelem DIN ISO 6432 szerinti körprofilú hengere is mindkét oldalon rugalmas csillapítással rendelkezik, és a közelítéskapcsolók helyzetérzékelésével bővíthető. A körprofilú henger dugattyú átmérője 10-25 milliméter, lökethossza 10-200 milliméter, és rozsdamentes acélból készült. A körprofilu hengert szabványos illesztési pontosság is jellemzi. A pneumatikus körprofilú hengerek ideálisak kisebb terhelésű vagy erőhatású alkalmazásokhoz, és rögzítőelemek nélkül is felszerelhetők.



    Egyszeres működésű vagy kétszeres működésű



    A norelem webáruházban és „THE BIG GREEN BOOK“-ban a pneumatikus hengerek/sűrített levegős hengerek egyszeres és kettős működésű hengerekre vannak osztva.























    Egyszeres működésű pneumatikus hengerek



    Kettős működésű hengerek



    Csak egy levegőcsatlakozással rendelkeznek



    Kizárólag sűrített levegővel vezérelhetők



    A kiindulási helyzetbe egy rugó segítségével állnak vissza



    A sűrített levegő gondoskodik a pneumatikus hengerek kitolásáról és visszahúzásáról



     



    Behúzáskor és kitoláskor a pneumatikus henger szinte teljes erővel tud dolgozni




    A pneumatikus hengerek előnyei





    • A hengerek fordulatszámának és erőinek fokozatmentes kapcsolása vagy szabályozása

    • Rendkívül nagy munkasebességek elérése

    • Túlterhelés vagy leállás esetén a sűrített levegős berendezések általában azzal az előnnyel járnak, hogy nem sérülnek meg

    • A sűrített levegős szerszámok egyszerűbbek az elektromos szerszámokhoz képest; emiatt általában könnyebbek

    • Az elektromos rendszerekkel ellentétben a pneumatikus rendszerekben a hulladékhő nem a decentralizált elektromos hajtásegységekre, hanem kizárólag magára a kompresszorra esik.

    • A pneumatikus rendszerek nem igényelnek visszatérő vezetékeket, mivel a keletkező elszívott levegő közvetlenül a környezetbe juthat