text.skipToContent text.skipToNavigation
HU
Choose your Language

Golyós görgők

Bejegyzések / oldal
13 / 13 bejegyzés
  • Bejegyzések / oldal
    13 / 13 bejegyzés

    Más vásárlók is vásároltak

    norelem golyós görgők

     

    A norelem golyós görgőkkel az általános rakomány könnyen mozgatható, forgatható és kormányozható. A golyós görgők igazolták rátermettségüket a szállítószalag-rendszerekben, adagolókban, feldolgozógépeken és csomagoló berendezésekben – akár nehéz, akár érzékeny árut szállítanak: a norelem golyós görgőkkel a szállítás könnyen kezelhető.

     

    Golyós görgők alkalmazási területei

     

    A norelem golyós görgőket vágóprésekben, présfékekben, mérőműszerekben, tisztatérben és miniatűr műszerekben történő anyagszállításra, valamint rakománymozgató és szállítórendszerekre használják. A norelem golyós görgők ezért minden szállítási igényre megoldást kínálnak.

     

    Szállítástechnika

     

    • Golyós asztalok, forgójátszók és kapcsolók válogató és elosztó rendszerekben

    • Keresztezési pontok folyamatos szállítószalagokon

    • Poggyászválogató rendszerek a repülőtereken

    • Acélcsövek szállítása

    • Emelő platformok


    •  
     

    Általános gépgyártás

     

    • Adagolóasztalok lemezmegmunkáló gépekhez

    • Készülékek hajlítógépekhez

    • Adagolóberendezések megmunkálóközpontokhoz

    • Fúróasztalok és motoros szerelési segédeszközök nagyméretű motorgyártásban


    •  
     

    Egyéb alkalmazási területek

     

    • Speciális gépgyártás

    • Repülőgépipar

    • Ital- és kőfeldolgozó ipar


    •  
     

    A norelem golyós görgők felépítése

     

    A golyós görgők acél házzal rendelkeznek, csapágyazott, edzett golyóscsapfészekkel.. Ez pályaként szolgál nagyszámú kis tartógolyó számára. Amikor a tehergolyó forog, a tartógolyó a golyóscsapfészken gurulnak.

     

    ZTechnHinweisKugelrollenAnwb1-nn--de

     

    A norelem golyós görgők előnyei

     
     

    - A golyós görgők úgy vannak kialakítva, hogy a precíz gördülés minden beépítési helyzetben garantált legyen

     

    -  A golyós görgők teljes rugalmasságot/terhelhetőséget biztosítanak

     

    - A golyós görgők kevés karbantartást igényelnek

     

    - A golyós görgők szinte minden változatban olajjal átitatott filctömítéssel vannak védve a szennyeződés ellen

     

    - A golyós görgők gyorsan és költséghatékonyan telepíthetők

     

    A kínálat 42 különböző norelem golyós görgő variációra/golyós görgő kivitelre oszlik, 50 N és 15000 N közötti teherbírások széles választékával és különböző átmérőkkel.

     

    A golyós görgők kivitelei

     

    Golyós görgők tömör acélházzal

     

    A tömör és horganyzott acélházzal rendelkező golyós görgők kifejezetten nagy igénybevételű feladatokra lettek tervezve, és még erős lökésterhelés és szélsőséges körülmények között is működőképesek maradnak. A tömör acélházas norelem golyós görgők akár 15 000 N-ig terjedő nagy terhelésekhez használhatók.

     

    Golyós görgők mini

     

    A norelem egy másik változatot kínál mini golyós görgők formájában. Ezt a speciális kivitelt főként mérőműszerekben, tisztatéri anyagok szállításában és miniatűr mechanizmusokban használják. A golyós görgők egy beépített csapágycsészével ellátott házból, egy burkolatból, egy tehergörgőből és több tartógörgőből állnak. A mini golyós görgők a norelem webáruházban kaphatók acél és rozsdamentes változatban.

     

    Golyós görgők acéllemez házzal

     

    norelem A norelem golyós görgők, amelyek acéllemez házzal rendelkeznek, filc tömítésekkel vannak ellátva. Ezek a filctömítések biztosítják a szennyeződés bejutásának csökkentését. Igényei szerint a házhoz horganyzott acél és rozsdamentes acél közül választhat.

     

    Tehergolyók

     

    A tehergolyó további lehetőséget kínál a vásárlónak. Az acél és a rozsdamentes acél mellett poliamidból készült tehergolyót is választhat. A poliamid tehergolyókkal (műanyag tehergolyókkal) ellátott golyós görgők különösen alkalmasak érzékeny áruk, például üveg vagy polírozott alumínium és acéllemezek szállítására.

     

    Nagy teherbírású golyós görgők kültéri használatra

     

    A tömör acél golyós görgőket hosszú élettartamra tervezték ütési terhelés mellett. Minden egységet tömör acél testtel és edzett felülettel szállítunk. A számos öntisztító nyílásnak köszönhetően a golyós görgők nagyon magas öntisztító fokkal rendelkeznek. Ezért különösen alkalmasak kültéri létesítményekben való használatra.

     

    Golyós görgők menetes csappal

     

    A golyós görgők nagy támasztási területtel rendelkeznek. A furatos rögzítésnek köszönhetően nagy stabilitásúak és nagy teherbírásúak. A tartógolyó öntött tömítése kívül található.

     

    Golyós görgők rögzítőelemmel/rögzítőfurattal

     

    A rögzítőelemmel vagy rögzítőfurattal (ház nélkül) rendelkező golyós görgők könnyen fel- és leszerelhetők a funkcionális oldal felől. A rögzítőelemmel ellátott golyós görgők rögzítése rugós karmokkal történik. Ezek nagy tűréseket tesznek lehetővé a rögzítőfuratban.

     

    Golyós görgők rugóelemekkel

     

    A rugóelemekkel ellátott golyós görgők egyenletes terheléselosztást tesznek lehetővé egyenetlen futófelületű áruszállításkor. Ha olyan gépeken használják, mint például vágóprések, présfékek stb., az elem a megmunkálási folyamat befejezése után ismét kiugrik, és a munkadarab letekerhető.

     

    Tűrésgyűrűk

     

    A tűrésgyűrűk használatával nagyobb tűrési tartomány lehetséges a csatlakoztatandó részek között. A golyós görgők gyorsan és költséghatékonyan telepíthetők.

     

    Beépítési utasítások és műszaki adatok

     

    A beépítési utasítások és a műszaki adatok a a norelem golyós görgőinek (95000) adatlapján is megtalálhatók.

     

    A golyósgörgő-terhelés meghatározása

     

    A golyós görgő terhelésének meghatározásához a szállított áru tömegét el kell osztani 3-mal. Ha a tehergolyó szintje jól összehangolt, a szállítandó áruk jellegétől függően a teherhordó golyós görgők száma is kiszámítható.

     

    A golyós görgők elrendezése

     

    A golyós görgők elrendezése a szállított áruk felületétől függ. Egyenletes, sima alappal rendelkező áruk esetében, mint például a doboz alja, a golyós görgők távolsága egyszerűen kiszámítható, ha a legkisebb élhosszt elosztjuk 2,5-tel.

     

    Szállítási sebesség és terhelhetőség

     

    Az ajánlott szállítási sebesség 1 m/s. Poliamid tehergolyókkal 0,25 m/s. A megadott terhelési értékek minden beépítési helyzetre vonatkoznak, és a tehergolyó 106 fordulatára vonatkoznak. Hosszabb ideig 1 m/s feletti sebességgel történő használat esetén a hőmérséklet növekedésével és az élettartam csökkenésével kell számolni, különösen a terheléstől függően 60-90 átmérőjű golyóknál.

     

    Az élettartam kiszámítása

     
     

    L =(C/F)³ x 10⁶ fordulat

     

     

    L = élettartam

     

    C = terhelhetőség (N)

     

    F = terhelés (N)

     

    Figyelem: Használjon magas hőmérsékletű kenőanyagot (lásd a golyós görgő adatlapját )(95000).

     

    Hőállóság

     

    A filctömítéssel ellátott golyós görgők 100 °C állandó hőállósággal rendelkeznek. 100 °C feletti hőmérsékleten csak nem horganyzott golyós görgők használhatók acél tehergolyókkal, filctömítések nélkül. Vegye figyelembe a terhelhetőség csökkenését! Szorozzuk meg a terhelhetőséget a hőmérsékleti tényezővel (táblázat).

     

    A golyós görgők terhelésének meghatározása rugóelemes golyós görgők esetén

     

    Ezeknél a kiviteleknél az „Előfeszítőerő„ részben megadott értékek a döntőek a méret kiválasztásánál A szállítandó áru tömegét elosztjuk a tartó golyós görgők számával.