text.skipToContent text.skipToNavigation
HU
Choose your Language

Nyomórugók

Bejegyzések / oldal
4 / 4 bejegyzés
  • Bejegyzések / oldal
    4 / 4 bejegyzés

    Más vásárlók is vásároltak

    nyomórugók/csavaros nyomórugók a norelemtől

     

    A norelem sorozat nyomórugók vagy csavaros nyomórugók króm-szilícium acélból készült négyszögletes profilhuzalból állnak. A nyomórugók úgy vannak tekercselve, hogy reagáljanak a nyomásra.

     

    A norelem valasztékában a standard csavaros nyomórugók átmérője 10-25 mm, hossza 25-305 mm. Az azonos hosszúságú és átmérőjű nyomórugók könnyű cserélhetőséget tesznek lehetővé a különböző terhelési szintek között. Ezenkívül a nyomórugók speciális profilja nagy váltakozó és folyamatos terhelést tesz lehetővé, és akár 230 °C üzemi hőmérsékleten is használhatók.

     

    A csavaros nyomórugók alkalmazási területe az iparban

     

    Sokoldalú alkalmazásuk miatt a csavaros nyomórugókat többek között szerszám-, gép- és készülékgyártásban használják.

     

    Példák nyomórugók alkalmazására

     

    Amikor a gép alkatrészeit mozgatni kell, norelem nyomórugókat/csavaros nyomórugókat használnak. A norelem nyomórugóit az érintkezők nyitására vagy zárására is használják. A csavaros nyomórugókat erőzáró kapcsolatként használják, például ajtórögzítéseknél vagy súrlódó tengelykapcsolóknál.

     

    A nyomórugók élettartama

     

    A nyomórugók élettartama befolyásolható a rugóút munkaútra és előfeszítési útra osztásával. Minél kisebb a különbség a rugóút és a nyomórugó terheletlen hossza között, annál hosszabb élettartam várható. Ezért a maximális élettartam érdekében a csavaros nyomórugók előfeszítésének a lehető legnagyobbnak, a munkaútnak pedig a szükségesnek kell lennie.

     

    Rugóút

     

    A rugóút (S) az a távolság, amellyel a nyomórugó összenyomódik az erő kifejtése után. A rugóút a munkaút és az előfeszítési út összege (számítási példa: L0 és L különbsége).

     

    Előfeszítési út

     

    A rugót mindig előfeszítéssel (VW) kell kialakítani (számítás: L1 hossz < mint L0 hossz), hogy a rugó beszereléskor ne keltsen zajt, és ne üljön lazán a beépített részben.

     

    nlm_Druckfeder_Federweg_SEO

     

    Munkaút

     

    A munkaút a rugó lökete anélkül, hogy a rugót előfeszítéssel szerelték volna be.

     

    Terheletlen hossz

     

    A rugó beépített hossza erőhatás nélkül. A nyomórugók élettartamának meghosszabbítása érdekében a gyártás során további hőkezelést kapnak, porszórják és előfeszítik blokkmagasságig.

     

    Blokkmagasság

     

    A blokkmagasság a rugó magassága, amikor a tekercsek közvetlenül egymás mellett vannak.

     

    A norelem nyomórugóinak típusa

     

    A csavaros nyomórugók négy terhelési szinten állnak rendelkezésre, különböző színcsoportokkal azonosítva. A rugók azonos hosszúsága és átmérője lehetővé teszi a különböző terhelési szintek közötti felcserélhetőséget. Egy adott rugótípust alkalmazunk az igénytől függően (mekkora erő szükséges). A ​​norelem termékcsalád a következő terhelési szinteket, erősségeket és rugótípusokat tartalmazza: A rugók hossza, átmérője, ereje és színe megfelel az ISO 10243 szabványnak. Ez a szabvány határozza meg többek között a téglalap keresztmetszetű nyomórugók beépítési méreteit és tűréseit. Nyomórugók gyártójaként a norelem – akárcsak a teljes termékválasztékához – a megfelelő CAD-adatokat kínálja a nyomórugókhoz letöltésként vagy USB-meghajtón. Az alkalmazási terület a szerszám-, gép- és készülékgyártásban minden nyomórugóra azonos.