text.skipToContent text.skipToNavigation
HU
Choose your Language

Gumiütközők

Bejegyzések / oldal
21 / 21 bejegyzés
  • Bejegyzések / oldal
    21 / 21 bejegyzés

    Más vásárlók is vásároltak

    Gumipufferek



    A norelem gumipufferek széles körben használt formatervezési és szabványos elemek a rugalmas rögzítéshez. A gumipuffereket robusztusságuk és hatékony csillapításuk és ütéscsillapításuk jellemzi. Ez különösen fontos visszatérő ütközőerők és végütközős gyorsulások esetén. A norelem gumipufferek segítenek csillapítani és tompítani a gép rezgését.



    Alkalmazási területek



    A gumipuffereket a legkülönfélébb alkalmazásokban, például az iparban és a kereskedelemben nyomó- és nyíróterhelésre használják, elsősorban a mozgási energia elnyelésére, és a csillapítóelemek termékcsaládjába tartoznak. Nyíró igénybevétellel azonban a norelem gumipufferek sokkal kisebb igénybevételt tudnak elviselni, mint a nyomóigénybevétellel. A terhelési adatok a gumipufferek műszaki információs oldalán találhatók.



    Többek között aggregátok, motorok, kompresszorok, szivattyúk és vizsgálógépek csapágyazására szolgálnak. A gumipuffereket gyakran használják ajtóütközőként vagy zajcsillapító elemként is.



    Gumipuffer típusok



    A norelem webáruházban különböző keménységű gumipuffereket kínálunk. A természetes kaucsuk acéllal és rozsdamentes acéllal kombinálva biztosítja a tartósságot és a megbízható csillapítást.



    A beépítési követelményektől függően a norelem belső vagy külső menetes gumipuffereket kínál. A kialakítástól függően a gumi pufferek tompítják az energiát.



    A kúpos gumikontúr optimális csillapítást biztosít, például nagy radiális elhajlású élterhelések esetén. Másrészt a kúpos gumipufferek főként a nagy ütési terheléseket nyelik el jól. A lehetséges felhasználások a fejlesztéstől függően változnak. A gumi pufferek ezért változatosan használhatók a gép környezetében.



    Gumipuffer típusok



    A megfelelő gumipuffer típus jelzi, hogy a menetével ellátott gumipuffer milyen alkalmazási lehetőségeket kínál az iparban vagy a gépészetben való integrációhoz.



    A típus: Az A típusú gumipufferek mindkét oldalán külső menettel rendelkeznek.



    B típus: A B típusú gumipuffer használható vagy integrálható belső és ellentétes külső menettel.



    C típusA C típusú gumipufferek mindkét végén belső menettel rendelkeznek.



    D típus: A D típusú gumipuffer külső menettel és természetes gumi bevonattal rendelkezik a látható felületen, amely ütközésgátlóként korlátozza a rugóutat tömegek mozgatásakor.



    E típus: Az E típusú gumipuffer menetében különbözik a D típusútól. A norelem E típusú gumipuffere belső menettel rendelkezik.



    Gumipufferek rozsdamentes acélból



    A rozsdamentes acélból készült norelem gumipufferek szürke elasztomer bevonatú természetes kaucsukból készülnek, 55° Shore A közepes keménységűek. A csupasz és rozsdamentes acél gumipuffer kivitelek -30 °C és +80 °C közötti hőmérséklet-tartományban használhatók. A norelem webáruházban különféle kivitelek, például rozsdamentes acél gumipufferek találhatók, B típusú, C típusú, E típusú és D típusú (külső menettel ütközőként vagy olyan gépeken való használatra szolgának, amelyek nincsenek szilárdan az alaphoz rögzítve).



    Gumipufferek acélból vagy rozsdamentes acélból



    Az acél vagy rozsdamentes acél gumipufferek fekete elasztomer természetes gumival vannak bevonva, és átlagos keménységük 55° Shore A. Az acél kivitelű gumipufferek (szilárdság 5,6) horganyzottak, a rozsdamentes acél kivitelű gumipufferek csupaszak.



    A gumipufferek a norelem webáruházban kaphatók külső menettel (A típus), külső menettel (B típus)belső menettel (C típus) vagy külső menettel (D típus, külső menettel ütközőként vagy olyan gépeken való használatra szolgának, amelyek nincsenek szilárdan az alaphoz rögzítve).



    A csupasz és rozsdamentes acél gumipuffer kivitelek -30 °C és +80 °C közötti hőmérséklet-tartományban használhatók.



    Gumipufferek szűkített



    A szűkített gumikontúrú gumiütközők radiális elhajlás esetén csökkentik a gumi nagy élterhelését, ezáltal növelve az alkatrész élettartamát. A norelem gumipufferek szűkített változatban kaphatók CT típusban (belső menet) vagy két belső menettel (AT típus).



    Gumipufferek parabolikus



    A parabolikus gumipufferek külső menettel és természetes gumiból készült hegyes elasztomer gumibevonattal rendelkeznek. A gumi puffert mindig akkor használják, ha hatékony csillapítást vagy tompítást kell elérni.



    Gumipufferek kúpos



    A kúpos gumipuffer alakjában különbözik a parabolikus gumipuffertől. Nem kúpos, de ugyanolyan lengéscsillapító tulajdonságokkal rendelkezik.



    Gumipufferek gömbölyű



    A norelem gömbölyű gumipuffere belső menettel rendelkezik, és a kúpos gumipufferhez és a parabolikus gumipufferhez hasonlóan az ütések csillapítására és csillapítására szolgál.



    Gumipufferek szívótalp



    A DS típusú szívótalpas gumipuffer külső menettel rendelkezik, és aggregátok megtartására szolgál, valamint lökésgátlóként korlátozza a rugóutat mozgó tömegekkel.



    Gumi ütközőpufer (ajtóütköző)



    A TP típusú gumi ütközőpuffer (ajtóütköző) közepén lyukas, így könnyen felcsavarozható. Ezenkívül a gumi ütközőpuffer készüléklábként is használható a gépeken.



    Gumipufferek tartozékok



    Gumi ütközősínek



    A norelem teljes választékában a norelem gumi ütközősínek is megtalálhatük a nagy ütési erők elnyelésére és a nagy tömegek megtartására. Ez nagy ütőerők elnyelésére és nagy tömegek megtartására szolgál. A gumi ütközősíneket feketére festett acél vagy horganyzott acél kivitelekben szállítjuk.



    O alakú gumibak



    A norelem gumipuffer termékcsoport másik tartozéka a O alakú gumibak horganyzott acélból. Az O alakú gumibakok nagyon lágy rugós karakterisztikával rendelkeznek, ezért alacsony frekvenciájú csapágyaknak is nevezik őket. Műszerek, elektromos alkatrészek alacsony vibrációjú csapágyazására, valamint könnyű aggregátok és precíziós mérnöki eszközök rögzítésére szolgálnak.