text.skipToContent text.skipToNavigation
HU
Choose your Language

Leírás

Anyag
Acél dugattyúrúd, nyomócső.
Töltőanyag: olaj, nitrogén.
Kivitel
Keménykrómozott dugattyúrúd.
Ø4 dugattyúrúd esetén rozsdamentes acél.
Fekete lakkozott nyomócső.
További információk
Az egyedileg feltöltött gázrugók nem cserélhetők.
A gázrugók karbantartást nem igénylő, önmagukban zárt rendszerek, amelyek nagy nyomású nitrogénnel vannak feltöltve. A véghelyzet-csillapításhoz és a kenéshez külön meghatározott olajmennyiség található a gázrugók belső terében. A gázrugók a nyomócső hernyócsavarjában egy visszacsapó szeleppel rendelkeznek, amivel utólag csökkenthető a kitolóerő.

A 04/12 és 06/15 méretű gázrugókat lefelé mutató dugattyúrúddal kell tárolni és beszerelni. A 08/19 mérettől kezdve a tárolás és a felszerelés módja tetszőleges. A véghelyzet-csillapítás azonban csak akkor hatékony, ha a dugattyúrúd lefelé mutat.

A gázrugók feltöltésekor a fizikai jellemzőkből eredően a névleges kitolóerő eltérése lép fel ±5 % tartományban.

A gázrugók nagy nyomású nitrogénnel vannak feltöltve, és felnyitásuk vagy túlterhelésük semmilyen körülmények között sem megengedett.
Egyedi igényre
Más kitolóerők.

lehetséges kitolóerő F1 (min. - max.)
Méret 04/12: 10 - 180 N
Méret 06/15: 40 - 400 N
Méret 08/19: 50 - 700 N
Méret 10/23: 100 - 1200 N
Méret 14/28: 150 - 2500 N
Accessory
A csatlakozó alkatrészeket és burkolatokat lásd az itt látható ábrán.
CAD modelljeink letöltéséhez először be kell jelentkeznie. Ha még nem hozott létre fiókot, kérjük, regisztráljon a "Saját fiók" alatt (a képernyő jobb oldalán), és kövesse az utasításokat.

Más vásárlók is vásároltak

Gázrugók

A norelem gázrugókat a gépészetben gyakran használják gépek nyitására és tartására, ahol támasztékként szolgálnak. A szerszámgyártásban a gázrugókat még a hagyományos acél nyomórugók helyettesítésére is használják, mivel nagyobb a teljesítménysűrűségük. A gázrugók be- és leszerelésekor mindig ügyelni kell arra, hogy tehermentesített állapotban legyenek, különben súlyos károk keletkezhetnek. A henger nitrogénnel van töltve, és nagyon nagy nyomás alatt van. A nyomócső menetes csapjában lévő visszacsapó szelep utólag képes csökkenteni a kitolóerőt.

A norelem gázrugói több mint 300 változatban kaphatók.

A norelem a gázrugókat egyedileg tölti fel a megrendelő igényei szerint.