text.skipToContent text.skipToNavigation
HU
Choose your Language

Leírás

Anyag
Elasztomer NBR.
Kivitel
Shore-keménység ~70, fekete.
További információk
Az O-gyűrűk univerzálisan használható tömítőelemek folyékony vagy gáznemű közegek tömítésére. Alkalmasak statikus és alárendelt dinamikus alkalmazásokhoz. Az O-gyűrűk beépíthetők radiális és axiális irányban is. A tömítőhatás a beépítésnél a keresztmetszet axiális vagy radiális összepréseléséből adódik. Üzemi állapotban a közeg nyomása erősíti az O-gyűrű deformációját, és ezzel növeli a tömítő funkciót. Az optimális tömítő hatás érdekében az O-gyűrűket javasolt lehetőleg nagy zsinórvastagsággal megválasztani.

A beépítési helyen a korrekt horonykitöltésre, előpréselésre, nyúlásra, ill. tömörítésre kell ügyelni.

Statikus alkalmazásnál az előpréselésnek a zsinórvastagságra vonatkoztatva 15 – 30% között kell lennie. Dinamikus alkalmazásnál: 10 – 18% (hidraulika), 4 – 12% (pneumatika).

Beépített állapotban az O-gyűrűnek a belső átmérőhöz viszonyítva
max. 6%-kal szabad megnyúlnia
max. 3%-kal szabad tömörítve lennie.

Az NBR anyag magas kopásállóságával tűnik ki, és ellenáll ásványolaj-alapú kenőolajoknak és -zsíroknak, H, H-L, H-LP hidraulikaolajoknak, nehezen gyúlékony HFA, HFB, HFC nyomásközegeknek, alifatikus szénhidrogéneknek, szilikon olajoknak és zsíroknak, valamint víznek kb. 80 °C-ig.
Hőmérséklet-tartomány
-30 °C – +100 °C
CAD modelljeink letöltéséhez először be kell jelentkeznie. Ha még nem hozott létre fiókot, kérjük, regisztráljon a "Saját fiók" alatt (a képernyő jobb oldalán), és kövesse az utasításokat.

Más vásárlók is vásároltak