text.skipToContent text.skipToNavigation
HU
Choose your Language

Leírás

Anyag
Poliacetál (POM) vagy poliketon (PK).
Kivitel
Fröccsöntött, egyenes fogazású. Kapcsolószög 20°. Forgácsolással megmunkált furat.
Poliacetál, fehér.
Poliketon, elefántcsontszínű.
További információk
Poliacetál: nagy keménységű és alacsony súrlódási együtthatójú normál anyag.
Poliketon: lényegesen hosszabb élettartamú, magasabb teljesítményátvitelű anyag, a rendkívül magas kopásállóság és a nagyon jó súrlódástani jellemzők miatt nagyobb biztonságot nyújt fogtörés ellen.

Alkalmazható víz alatt és más közegekben.

A fröccsöntött fogaskerekek a gyártástechnológia miatt anyagukban légzárványokat tartalmazhatnak. Kifúráskor vagy hornyoláskor ezek láthatóvá válhatnak. Ez nem befolyásolja a funkciót.
Hőmérséklet-tartomány
-40 °C ... +140 °C (az igénybevétel mértékének és tartamának figyelembevételével).
Figyelembe veendő
A mérettáblázatban megadott nyomatékok kizárólag a fogazásra vonatkoznak, a tengelyátmérő, a reteszméret stb. nincsenek méretezve. A teherbírásra vonatkozó számítások a fogfelületek pitting teherbírásán, valamint a fellépő fogláb feszültségen alapszanak. A fogaskerék mindenkori teherbírása számos tényezőtől függ, így a megadott értékek kizárólag irányadóak, amelyek segítenek megkönnyíteni a választást. A nyomatékadatok egy fogra vonatkoznak. Az osztókör átmérőtől, a fogaskerékpártól stb. függően adódik a kapcsolószám, amely nélkülözhetetlen az átvinni kívánt nyomaték maghatározásához. Az egyenes fogazás legegyszerűbb esetében a gyakorlatban 1,1 ... 1,25 kapcsolószámérték fok számít gyakorinak. A kapcsolószám növeléséhez nagy fogszámokat és kis modulokat használnak. A jó kapcsolószám olyan károsodásokat csökkenthet, mint például a gödrösödés (pitting).
CAD modelljeink letöltéséhez először be kell jelentkeznie. Ha még nem hozott létre fiókot, kérjük, regisztráljon a "Saját fiók" alatt (a képernyő jobb oldalán), és kövesse az utasításokat.

Fedezze fel a norelem termékpalettát

Fogaskerekek

A gyakorlatban a homlokfogaskerekeket elsősorban terhek emelésére és süllyesztésére használják. Biztosítják az erők alakzáró és csúszásmentes átadását, változó forgásirány esetén is.
Az átmérő 14-387 mm, a fogszélesség 15-30 mm között választható. Az összeszerelés egyszerűsítése érdekében a fogaskerekek szükség esetén agyaggal is felszerelhetők.