text.skipToContent text.skipToNavigation
HU
Choose your Language

Szánvezetők

Bejegyzések / oldal
22 / 22 bejegyzés
  • Bejegyzések / oldal
    22 / 22 bejegyzés

    Más vásárlók is vásároltak

    Szánvezetők



    A norelem szánvezetők lehetővé teszik a pozicionálást és a mozgást vízszintes és függőleges irányban. A szánvezetők rugalmasan igazíthatók a különböző igényekhez, ezért ideális választást jelentenek számos gép- és készülékgyártási alkalmazáshoz, például mérés- és irányítástechnikában.



    A szánvezetők alkalmazási területei



    A szánvezetők nagy pontosságuknak köszönhetően nagyon népszerűek a precíziós gépiparban, a gép-, készülék- és mérőeszközgyártásban, valamint az optikai és precíziós gépiparban. A mikrométeres orsó segítségével a termékek például pontosan beállíthatók és a kívánt helyre rögzíthetők.



    A szánvezetők anyagai



    Szürkeöntvényt és alumíniumot használnak a kocsivezetők anyagaként, az alumínium változatok pedig kiváló kompromisszumot jelentenek a súly, a rugalmasság és a pontosság tekintetében. Opcionálisan a szánvezetők végütközőkkel és mikrométeres orsókkal is rendelhetők.



    A norelem szánvezetői a következő előnyökkel rendelkeznek:




    - hosszú élettartam



    - több tengelyrendszer gyors kombinációja



    - legnagyobb pontosság



    - jó rezgéscsillapítás



    - alacsony karbantartási igény



    - terhelhető, robusztus felépítés



    - holtjátékmentes vezetők



    - új és biztonságos szorítók




    Szánvezető modellek



    A norelem webáruházban és a „THE BIG GREEN BOOK“-ban a szánvezetők 2 termékcsoportja található. A fecskefarkú szánvezetők és az precíziós szánvezetők.



    Fecskefarkú szánvezetők



    A fecskefarkú szánvezetők, amelyek a csúszóvezető elvén működnek, rendkívül rugalmasak. A fecskefarkú szánvezetők a nagy érintkezési felületeknek köszönhetően nagyon nagy, akár 1500 N teherbírással rendelkeznek.



    A fecskefarkú szánvezetők 20-150 mm szélességben és 30-310 mm hosszúságban kaphatók. A belső és a külső rész közötti hézag egyéni beállítása előtolórúd segítségével történik. Minden külső felületet csiszolnak, a vezetőket pedig finommarják. A menetes orsóval felszerelt modellek 0,02 mm-es skálaosztással rendelkeznek a löket beállításához.



    Precíziós szánvezető



    A szürkeöntvényből készült görgős csapágyazású precíziós szánvezetők könnyű mozgathatóságukkal és nagy pontosságukkal tűnnek ki. 40-100 mm-es szélességben és 50-360 mm-es hosszúságban kaphatók.



    A görgős csapágyazású szánvezetők edzett és köszörült keresztgörgős vezetősínekkel vannak felszerelve. Ezek garantálják a sima és holtjáték-mentes futást, valamint minimális indítási súrlódást, így csak kis mozgatóerőkre van szükség.



    Fecskefarkú szánvezetők vagy precíziós szánvezetők



    A fecskefarkú szánvezető és a precíziós szánvezető közötti általános különbség a vezető típusa. A fecskefarkú szánvezető a fecskefarokhoz hasonló szánvezetővel rendelkezik, és nagyobb a terhelhetősége. A precíziós vezetők viszont görgős vezetővel rendelkeznek, ami pontosabbá teszi őket.



    A fecskefarkú szánvezetők és a görgős csapágyazású precíziós szánvezetők mindegyike a keresztasztal-szereléshez szükséges rögzítőcsavarokkal keresztasztalokra rögzíthető. Ez az új generációs szánvezetők egy másik előnye: Minden menetes furatnál található egy további központosító furat. A megfelelő központosító gyűrűkkel együtt több szánvezető és egyéb összekötő elem is precízen felszerelhető a szánra.



    norelem szánvezetők tartozékai



    A norelem szánvezető választéka olyan tartozékokat tartalmaz, mint pl. keresztgörgős vezetősínek, görgőkosarak vezetősínekhez, teflon bevonatú vezetősínek, szerelőlemezek, szorítólécek és a keresztasztal-szereléshez szükséges rögzítőcsavarok.



    Szorítólécek



    A szorítólécek a kocsivezető rögzítésére szolgálnak az x-y-z tengelyben, és lécként a szánegység rögzítésére szolgálnak a gépben. Homlokoldali használatkor csökken a löket.



    Szerelőlemezek



    A szerelőlemezek két szánvezető csatlakoztathatók egy X-Y konfigurációhoz a löket csökkentése nélkül. A 20240 központosító gyűrűinkkel együtt a függőleges szán precíz illeszkedéssel a vízszintes szánon központosítható, és DIN 912 (07160) csavarokkal rögzíthető.