text.skipToContent text.skipToNavigation
HU
Choose your Language

Pozicionáló rendszerek

Bejegyzések / oldal
24 / 24 bejegyzés
  • Bejegyzések / oldal
    24 / 24 bejegyzés

    Fedezze fel a norelem termékpalettát

    Pozicionáló rendszerek

    A norelem széles választéka pozicionáló rendszerek széles választékát tartalmazza. A motoros pozicionáló asztalok mellett a norelem a klasszikus kézi Pozicionáló rendszerek is kínálja.

    A pozicionáló asztalok szinte játékmentes vezetése lehetővé teszi a pontos pozicionálást szerszámrendszerekben vagy kezelőrendszerekben problémamentesen. A játékmentes orsónak köszönhetően a szán állítható anélkül, hogy ezt az orsót külön kell befogni vagy kioldani. A vezető sugárirányú játéka kisebb, mint 0,02 mm. A pozicionáló asztalok másik nagy előnye, hogy az orsó önzáró is, és van egy további szorító funkciója is.

    A pozicionáló rendszerek alkalmazási területei

    A norelem pozicionáló rendszerek gép- és speciális gépgyártásban, méréstechnikában, optikai alkalmazásokban, az automatizálás számos területén, laboratóriumokban teszteszközök készítésére és modellépítésre használhatók.

    A pozicionáló rendszerek anyaga

    A norelem pozicionáló asztalok csapágybakjai és szánjai alumíniumötvözetből készülnek, amelyet ezután eloxálnak. A vezetőoszlopok és a hengerelt menetes orsó rozsdamentes acélból készül. Továbbá a szánba egy karbantartást nem igénylő siklócsapágy van beépítve, hogy a szánt a lehető legkisebb ellenállással mozgassa. A pozicionáló asztalok kivitelétől függően a webáruházban műanyag felhasználásával helyzetkijelzőket kínálnak.

    A pozicionáló rendszerek előnyei

    • Leolvasható skála (az orsó beállítási tartománya 0,1 mm-es pontossággal leolvasható)
    • Önzárás
    • Szorító funkció
    • A pozicionáló rendszerek holtjátékmentes vezetése
    • Moduláris elven működő pozicionáló rendszerek: A praktikus moduláris elvnek köszönhetően a norelem pozicionáló asztalai és forgó pozicionáló asztalai kombinálhatók a megfelelő összetett asztalokkal vagy azonos méretű emelőasztalokkal.
    • A pozicionáló rendszerek karbantartásmentes siklócsapágy-vezetése
    • Hosszú termékéletciklus a pozicionáló asztalon végzett fárasztó karbantartási munka nélkül

    A norelem pozicionáló asztalok kivitelei

    A norelem a hagyományos pozicionáló asztali mellett további változatként beépített helyzetkijelzővel ellátott pozicionáló asztalokat kínál a technikusok és tervezők számára. Ezek 0,1 mm-es megjelenítési pontossággal mutatják a szán helyzetét. A helyzetkijelző a szán négy különböző pontján rögzíthető csavaros csatlakozással.

    Az automatizált alkalmazásokhoz a pozicionáló asztalok elektromos hajtással és integrált vezérléssel is kaphatók.

    A pozicionáló asztalok rövid és hosszú változatban is rendelhetők, pozicionáló asztalként, összetett asztalként, emelőasztalként vagy körasztalként. Ezenkívül a norelem webáruház/termékkatalógus a pozicionáló rendszerekhez megfelelő kiegészítők teljes skáláját kínálja, mint például függőleges tartók, elfordítótárcsák, billentővasalatok, csuklós fejek, szerelő alaplemezek és szerelőkonzolok a pozicionáló asztalokhoz.

    A pozicionáló rendszerek állítási útja

    A pozicionáló rendszerek állítási útja a pozicionáló asztal hosszától függően változik:

    • 11 mm és 25 mm között a rövid asztaloknál
    • 23 mm és 86 mm között a hosszú asztaloknál

    A pozicionáló asztalok és keresztasztalok balról jobbra állíthatók, az asztalok felemelhetők és lesüllyeszthetők.

    Pozicionáló asztalok

    A norelem pozicionáló asztalok 6 változatban kaphatók: rövid modellként helyzetkijelző nélkül, helyzetkijelzővel vagy elektronikus helyzetkijelzővel. A norelem pozicionáló asztalok hosszú kivitele helyzetkijelző nélkül, helyzetkijelzővel vagy elektronikus helyzetkijelzővel érhető el a norelem termékkínálatában.

    Keresztasztalok

    A keresztasztalok a tartozékok hozzáadásával különböznek a pozicionáló asztaloktól. A keresztasztalok egyszerűen kiegészíthetők emelőasztalokkal és egyéb tartozékokkal.

    Emelőasztalok

    Az emelőasztalokat akkor használják, amikor az alkatrészeket és szerelvényeket (pl. ütközők, érzékelők, végálláskapcsolók, asztalok, kamerák, teljes szerelvények stb.) a magasságukban kell pozicionálni.

    Pozicionáló körasztalok

    A norelem pozicionáló körasztalai 360°-os beállítási értékkel rendelkeznek végütköző nélkül.

    A pozicionáló rendszerek széles választéka függőleges tartókat rövid és hosszú kivitelben, elfordítótárcsákat, billentővasalatokat, csuklós fejeket, szerelő alaplemezeket szerelőkonzolokat tartalmaz.