text.skipToContent text.skipToNavigation
HU
Choose your Language

Lineáris golyóscsapágyak, lineáris siklócsapágyak

Bejegyzések / oldal
9 / 9 bejegyzés
  • Bejegyzések / oldal
    9 / 9 bejegyzés

    Más vásárlók is vásároltak

    Lineáris golyóscsapágyak a norelemtől

    A lineáris golyóscsapágyak – más néven golyós perselyek vagy tengelyvezetők – arra szolgálnak, hogy a gépelem lineáris mozgását a lehető legkisebb súrlódás mellett egy hengeres tengely mentén irányítsák. A hagyományos golyóscsapágyakkal ellentétben ezért axiális cirkulációval is rendelkeznek.

    A norelem golyóscsapágyak megfelelnek az ISO 10285 szabvány 3-as sorozatának, amely szabályozza a lineáris golyóscsapágyak fő méreteit és tűréseit.

    Alkalmazás

    A lineáris golyóscsapágyakat gép- és készülékgyártásban, valamint az iparban használják, amikor csak kevés hely áll rendelkezésre.

    A lineáris csapágyak fontos alkatrészek a gép- és készülékgyártásban, és többek között gyártógépekben, szerszámgépekben, vasúti járművekben, valamint az élelmiszer- és és orvostechnikában használják.

    A norelem lineáris golyóscsapágyait például nyomdagépekben, lángvágó gépekben, mindenféle présgépben vagy számítógépekben, mérőeszközökben használják. A lineáris csapágyakat az eltoló eszközök, például a lineáris asztalok felállítására is használják. 

    A norelem lineáris siklócsapágyait élelmiszeripari, gyógyszerészeti, orvosi és vegyi alkalmazásokban is használják.

    Lineáris golyóscsapágy vagy lineáris siklócsapágy

    A norelem webáruházban választhat a lineáris siklócsapágyak és a különböző típusú lineáris golyóscsapágyak közül. A lineáris siklócsapágyak eltérnek a lineáris golyóscsapágyaktól a csúszási folyamat során alkalmazott technológiában és a csapágy típusában.

    Lineáris siklócsapágy

    A lineáris siklócsapágyak Frelon bevonatú lineáris csúszóperselyek. A ház eloxált alumíniumból készült, a belső csúszófelület Frelonból (teflon töltőanyagokkal) készült. A lineáris siklócsapágyaknak ezért nincs golyóscsapágyuk, ellentétben a norelem lineáris golyóscsapágyakkal. A lineáris siklócsapágyak fő előnye, hogy a lineáris siklócsapágyak önkenőek és kenőanyag hozzáadása nélkül csúsznak. A lineáris siklócsapágyak -240 °C és +260 °C között magas hőmérsékleti tartományban vannak, rezgéscsillapítók és nagy statikus terhelési besorolással rendelkeznek. A terhelhetőség azt jelzi, hogy mekkora súllyal (Newtonban megadva) terhelhető a lineáris golyóscsapágy. Gyakran létezik statikus terhelés (nyugalmi terhelés) és dinamikus terhelés (mozgás közbeni terhelés).

    Lineáris golyóscsapágy

    A norelem lineáris golyóscsapágyai csendesek és kiváló futási tulajdonságokkal rendelkeznek a benne lévő acélgolyóknak köszönhetően. A norelem webáruházban lineáris golyóscsapágyak kaphatók különböző házzal (műanyag, acél vagy rozsdamentes acél), valamint különböző változatokban szögkiegyenlítéssel és anélkül, műanyag tartóval vagy műanyag kosárral, valamint miniatűrvagy kompakt kivitelben.

    A lineáris golyóscsapágyak különböző kivitelei és anyagai

    A golyós perselyei acél vagy műanyag házból állnak, edzett acélból készült futópálya-szegmensekkel. Ezek vezetik a golyókészleteket a rendszeren belül, és korlátlan löketet biztosítanak csekély mértékű vezetés mellett.

    Nyitott kivitel

    A nyitott lineáris golyóscsapágyakat akkor használják, ha a tengelyeket tengelytámaszokkal támasztják alá, például nagy terhelések miatt. Ahhoz, hogy a csapágy átfusson a tengelyen, a csapágyaknak alul nyitottnak kell lenniük.

    Zárt kivitel

    Zárt lineáris golyóscsapágyakat használnak, ha a tengely szabadonhordozó.