text.skipToContent text.skipToNavigation
HU
Choose your Language

Görgős vezetősínek

Bejegyzések / oldal
7 / 7 bejegyzés
  • Bejegyzések / oldal
    7 / 7 bejegyzés

    Más vásárlók is vásároltak

    Görgős vezetőrendszerek a norelemtől



    Akár a szerszám- és gépgyártásban – itt különösen az intelligens kezelési és automatizálási megoldások fejlesztésében – a raktározási és szállítási logisztikában, de az orvostechnikában is: a norelem görgős vezető- és teleszkópos sínrendszerei az alkalmazások széles skáláját ismerik és sokféleséget kínálnak a kétsávos párhuzamos irányítási rendszerek összehangolásának lehetséges megoldásairól..



    A norelem görgővezetőrendszerek alkalmazási területei



    A norelem görgős vezetőrendszereit mindig akkor használják, ha alkatrészeket, gépszegmenseket vagy rendszereket egy lineáris tengely mentén kell mozgatni működési, gyártási vagy logisztikai okokból.



    A norelem görgős vezetőrendszerek típusai



    A norelem görgős vezetőrendszerei akár 4 080 mm hosszú vezetősínekből és kompakt és masszív kivitelű görgős vezetőkocsikból állnak, 20, 30 és 45 mm méretben. A görgős vezetőrendszerek mérettől és méretektől függően akár 5 500 Newton statikus és 12 280 Newton dinamikus terhelésekkel is működhetnek.



    A fix- ás szabadcsapágysínek kombinációja megakadályozza a görgős vezetőrendszerek bosszantó elakadását és szükségtelen kopását, a vezetőkocsi holtjáték nélkül állítható a középső excenter görgő egyszerűen a kívánt előfeszítéssel a sínben történő beállításával. Ez garantálja a precíz futást, az állandó kenésű gördülőcsapágy pedig karbantartásmentességet biztosít. Az együttmozgó lehúzó biztosítja a tiszta futófelületeket.



    Görgős vezetősínek a norelemtől



    Az acélból készült szabványos sínekhez képest a jobb minőségű gördülőcsapágyacél görgős vezetősínek a norelem horganyzott és induktívan edzett futópályáival még jobb futási tulajdonságokat és nagyobb értékállóságot biztosítanak.



    Görgős vezetőkocsik a norelemtől



    A norelem az acélból készült görgős vezetőkocsikon kívül módosított poliamid lehúzókkal ellátott acél görgős vezetőkocsikat és módosított poliamid lehúzókkal ellátott alumínium présöntvényből készült görgős vezetőkocsikat kínál. Az alumínium présöntvényből készült görgős vezetőkocsiknál ​​szabadalmaztatott lehúzó technológiát alkalmaznak, amely biztosítja, hogy egyszerre gyorsabb és halkabb menetsebesség érhető el, és mozgás közben a teljes rendszer kenhető legyen.



    A görgős vezetőrendszerekben használt anyagok



    A norelem görgős vezetőkocsik acélból vagy alumíniumból készülnek, és horganyzott felülettel rendelkeznek. A görgők szintén acélból készülnek, a görgős vezetőkocsik hosszirányú tömítőajkai gumiból, a görgős vezetőkocsik fejei poliészterből, a lehúzók pedig módosított poliamidból készülnek.



    A norelem görgős vezetőrendszereinek sínjei acélból vagy gördülőcsapágyacélból készülnek, felületei horganyzottak. A futópályák és a golyók induktívan edzettek, a sínek, a futók és a golyókosarak pedig horganyzottak.



    A görgős vezetőrendszerek előnyei



    A „THE BIG GREEN BOOK“-ban vagy a norelem webáruházban található norelem görgős vezetőrendszerek nagyon robusztusak, görgős vezetőrendszerrel rendelkeznek, és nagyon kevés karbantartást igényelnek. A norelem görgős vezetőkocsik súrlódási tényezője nagyon alacsony, így simán futnak. A sínek egyszerű rögzítéséhez a DIN EN ISO szerinti csavarok használhatók.



    További előnyök:



     





    • a görgős vezető- és a teleszkópos rendszerek egyszerűbb kezelési folyamatokat biztosítanak számos területen

    • a görgős vezetőrendszerek hozzájárulnak a hatékony termeléshez és a kompakt üzemi koncepciókhoz

    • a görgős sínrendszerek nagy terhelhetősége/nagy teherbírása lehetséges

    • akár 7 m/sec mozgatási sebesség is elérhető